Voerbeloning: wat is lekker?

Voor iedere hond is de beloning eigenlijk weer anders. Sterker nog voor een en dezelfde hond kan het zijn dat er verschillende beloningen zijn voor verschillende gedragingen of zelfs voor verschillende tijden van de dag of locaties. Erachter komen wat voor jouw hond een beloning is, is eigenlijk heel simpel: proberen. Van alles uitproberen en kijken of je hond er blij van wordt of niet.

voerbeloningenEr is echt een legio aan honden’snoep’ te krijgen in de dierenwinkels. Dat gaat van droge biscuit koeken tot aan gedroogd vlees van diverse diersoorten. Nu kun je natuurlijk echt alles uitproberen maar ik ben van het economische type en wil eigenlijk al een heel klein beetje een voorsprong hebben en voorkomen dat ik straks 30 verpakkingen ‘snoep’ heb staan waar mijn hond vervolgens niet warm of koud van wordt.

Wat vindt de hond lekker?
Logisch nadenken is het belangrijkst. Wat zou een hond nou lekker vinden? Tuurlijk lijken die grote zakken met grote biscuits een zekere zaak en prijtechnisch ook helemaal leuk….maar is het voor je hond echt lekker? Ik bedoel echt, kwijlmakend-op-en-neer-stuiterend lekker? Even een uitstapje naar onze eigen wereld: bij de thee heb je keus tussen een droog biscuitje en een puntje appeltaart. Wat kies je?? Eerlijk zijn!

animaatjes-appeltaart-95246Goed, ik neem aan dat de meerderheid van jullie met een grote grijns “appeltaart” heeft gedacht. Tja, groot gelijk, zou ik ook doen…..en je hond ook. Dus droge kaakjes zijn leuk als er niets anders is maar loopt je hond er warm voor? Waarschijnlijk niet.

Geur is belangrijk!
De geur is vaak een motivatie voor honden om iets wel of niet super lekker te vinden. Dat betekent niet dat je met pens of long hoeft te lopen (al vinden de meeste honden dat wel helemaal geweldig) maar geur valt vaak ook samen met vettig. Denk eens aan worst of kaas bijvoorbeeld, deze worden vaak lekkerder gevonen dan een droog biscuitje wat ook voor ons weinig geur afgeeft.Gedroogd vlees of vis is ook een heel goede beloning voor veel honden. Een natuurlijk product dat wel echt droog is maar wat nog steeds een heel duidelijke geur afgeeft.

Ga echt op zoek naar iets LEKKERS! Dat kan zijn gedroogd vlees, long, hondenworst, knakworst, kaas, rauw of gedroogd gehakt, gedroogde vis, viscake, levercake en ga zo maar door. Het kan echt van alles zijn als je hond het maar echt lekker vind. Het is niet moeilijk, laat je hond kiezen.

 

Renee_cta

Renee Jonkers, KPA-CTP, CAP-3

Hoi, ik ben Renee en sinds tijden besmet met het clicker training virus! Mijn grootste interesse light in het trainen van sporthonden. Hoe bereid je een hond zo goed mogelijk voor op zijn sportloopbaan, welke basisvaardigheden zijn belangrijk voor een gezonde (lees: blessurevrije) carriere en welke stappen kun jij als baas zetten om je hond wedstrijd/demonstratie klaar te maken. Dit alles gebeurt natuurlijk met behulp van clicker training!

Recente blogberichten van Renee Jonkers, KPA-CTP, CAP-3:

1 reactie op “Voerbeloning: wat is lekker?

Reacties zijn gesloten.