Sam en Renee Biografie

De Clicker Training Academy is in 2013 opgericht door Renee Jonkers en Sam Turner. Beide, zeer ervaren, clicker training instructeurs hadden een goed lopende hondenschool in de regio Eindhoven en de regio Arnhem/Utrecht. Zo goedlopend dat er regelmatig met een wachtlijst gewerkt moest worden. En omdat we onszelf niet in stukjes kunnen opknippen en niemand teleur willen stellen, zijn we samen de Clicker Training Academy begonnen. Nu kunnen we onze kennis en ervaring met betrekking tot clicker training met iedereen delen die geïnteresseerd is in plaats van enkel de cursisten in de directe omgeving van onze eigen hondenscholen.

 

Renee Jonkers, KPA-CTP, CAP-3

is een bekende naam binnen de wereld van clicker training. Ze heeft diverse opleidingen voor hondentraining gevolgd. Zo is zij een Certified Training Partner van de Karen Pryor Academy en een door O&O erkend Kynologisch Instructeur. Renee heeft sinds 2005 haar eigen sporthondenschool DogAction waar voornamelijk behendigheidstraining wordt gegeven.

Renee’s grootste interesse ligt in het trainen van sporthonden. Hoe bereid je een hond zo goed mogelijk voor op zijn sportloopbaan, welke basisvaardigheden zijn belangrijk voor een gezonde (lees: blessurevrije) carrière en welke stappen kun jij nemen om je hond wedstrijd/demonstratie klaar te maken. Dit alles gebeurt natuurlijk met behulp van clicker training!

Renee is zelf actief beoefenaar van hondensporten. Met Parson Russell Terrier Max is op het hoogste niveau behendigheid gelopen (inclusief internationale kampioenschappen) en Parson Russell Terrier Bryher zet de eerste stappen in zijn obedience carrière. Daarnaast is Bryher ook getraind om in commercials op te treden.

Sam Turner, CAP-2

Sam Turner, CAP 2

heeft veel ervaring op hondengebied. Op haar 17e kreeg ze haar eerste eigen hond waarmee ook haar interesse in gedrag en trainingsmethoden werd gewekt. Het gevolg was een studie Ethologie aan de Universiteit Wageningen en een baan als dierenartsassistente. Naast haar werk heeft ze veel opleidingen gevolgd en werd zo een breed geschoolde instructeur. In 2005 is Sam haar eigen hondenschool Paws4Fun gestart.

Sam staat bekend om haar kennis en kunde van clickertraining en de innovatieve manier waarop ze deze inzet om leren vooral leuk te maken. Puppy socialisatie parcoursen, puppy & puber gym, Balans & Coordinatie, de instructeurscursus Balans & Coordinatie zijn allemaal voorbeelden van creatief lesgeven die door Sam zijn bedacht en door vele instructeurs in Nederland zijn overgenomen.

Natuurlijk komen naast het lesgeven en opleiden ook haar eigen honden aan de beurt. Met haar Duitse Herder Pippa en Border Collie Driven traint zij dagelijks treibball, behendigheid, speuren of balans & coördinatie. Alles komt voorbij. Uiteraard worden ook heel veel spelletjes en trucjes aangeleerd, allemaal met het achterliggende doel de talenten van de honden aan te boren en optimaal te gebruiken!

Neem contact op met de Clicker Training Academy!