Nieuw boek verschenen…

Afgelopen weekend was voor mij een heel spannend weekend. Het weekend waarin er een nieuw Nederlandstalig hondenboek is verschenen. Titel: Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. Elke pup een goede start. Een mondvol die titel maar het is het eerste deel van drie. Het boek heb ik geschreven samen met Martine Burgers, osteopate.

Maar waarom nou nog een puppyboek in hondenland?

Nou, het hele proces is eind 2013 begonnen. Martine en ik gingen samen op pad naar een nascholing. In de auto kletsten we aan een stuk door, wat we wel vaker doen. Over honden natuurlijk. We waren het er over eens dat er veel hondentrainingsboeken zijn en ook veel therapeutische boeken. Maar er mistte eigenlijk een boek dat die twee dingen combineerde. Het belang van het combineren van die twee takken waren we het al lang over eens en hadden we het ook al heel vaak over gehad.

Gedurende de autorit werd het duidelijk: dat boek moet je zelf dan maar gaan schrijven. Leek mij een geweldig plan maar ik wilde dan dus wel dat Martine mee ging schrijven als therapeut, een boek van ons samen met onze inzichten op het gebied van honden begeleiden en trainen.

Een serie

Tegen de tijd dat we bij de nascholing aankwamen was het plan al behoorlijk uitgewerkt. Er zouden niet 1 maar 3 boeken komen om de verschillende fases in een hondenleven te belichten. Maar….hoe geef je een boek eigenlijk uit? We hadden met uitgever Edicola gewerkt aan de Hond & Co agenda voor 2014 dus logische stap voor ons was een afspraak maken voor een informatief gesprek op hun kantoor. Voor we het wisten stonden we na het gesprek buiten met een deadline. We gingen een serie boeken schrijven! Onwerkelijk was het wel.

Hulp

Een krappe 7 maanden later was onze deadline om ervoor te zorgen dat we ons boek konden presenteren op het Megahondenweekend. In die 7 maanden hebben we uiteraard veel geschreven maar we hebben ook fotoshoots gehad met twee nesten pups en met 5 pups die de oefeningen in het boek in beeld brengen. Ontzettend leuke sessies waren dat en ik ben echt supertrots op de begeleiders en pups die ons hebben geholpen hiermee. En ook de fotograaf, Inge Nap, was geweldig.

Hij is er!

Afijn nu is het zo ver. Het eerste deel is uitgekomen en gaat over de puppyperiode. Een boek dat geschreven is vanuit een trainers- en therapeutisch oogpunt op honden. Een prachtige combi vind ik zelf om begeleiders inzicht te geven in het lijf van honden en het opvoeden en trainen van honden.

Het proces was geweldig om te doen. Dingen in beeld brengen via woorden en foto’s was echt heel erg leuk en leerzaam. Nu helemaal klaar voor deel 2!

Als je meer wilt weten over het boek of je wilt het bestellen klik dan hier.

groetjes Sam

Sam Turner, CAP-2

Sam Turner, CAP2

Hi, Ik ben Sam, een hondenprofessional en clickertrainer in hart en nieren. Clickertraining en honden zijn mijn passies. Naast clickertraining in alle aspecten houd ik me ook bezig met de lichamelijke en mentale ontwikkeling van honden door middel van Balans en Coordinatie training. Ik vind het leuk om via deze blog mijn gedachten te mogen delen met jullie.

Recente blogberichten van Sam Turner, CAP2: